Goji… Se poate si la noi!

Posted: April 5, 2013 by zmolem in Uncategorized
Tags: , ,

Fructele goji sunt alimente din ce in ce mai populare datorita continutului lor nutritiv ridicat. Pentru a avea parte de proprietatile lor benefice asupra sanatatii, afla ca le poti cultiva chiar in casa sau gradina ta! Afla, in continuare, ce trebuie sa stii despre cum sa cresti goji!

Plasarea in gradina

Arbustul goji are marele avantaj de a nu fi pretentios si de a se adapta diferitelor conditii de mediu, insa este de preferat sa il plantezi intr-un loc insorit al gradinii. In plus, este recomandat sa ii oferi suficient spatiu pentru a se dezvolta: goji poate atinge dimensiuni de circa 2,5 m in inaltime si latime!

Plasarea initiala in ghiveci
big-goji-plant

Inainte de a plasa arbustul goji in gradina, se recomanda plantarea intr-un vas, goji urmand sa fie transplantat in solul din exteriorul casei cand incepe sa se dezvolte. In acest caz, iata ce ar trebui sa stii:

Pregateste radacinile, plasand planta intr-un vas cu apa la temperatura camerei.
Intr-un ghiveci adanc, prevazut cu gauri pentru scurgere, adauga 1/3 nisip si 2/3 pamant de flori pentru a-i asigura plantei goji un mediu propice dezvoltarii.
Fa o gaura in mijlocul vasului, in care vei introduce planta, dupa care acopera radacinile cu blandete, presand usor pamantul.
Adauga apa din belsug si continua sa uzi planta, mentind solul umed in permanenta, pentru inca 2 saptamani sau pana cand descoperi o noua plantuta, moment in care o poti transplanta in gradina.
31-date08-09-2012time11-48-39

Comments
  1. si eu cultiv goji in oltenia de 3 ani, pentru detalii:
    http://cristianpopapopa.blogspot.ro
    sau 0726800601

    Like

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s